Naša odgovornost prema okolišu iskazuje se i kroz brigu o ambalaži proizvoda koje svakodnevno kupujemo. Zato je važno da prije kupovine provjerimo da li je proizvod označen znakom "Zelena tačka".

Ekopak jedini u Bosni i Hercegovini ima pravo dodjeljivanja međunarodno zaštićenog znaka “Zelena tačka” kompanijama koje se odgovorno ponašaju prema svom ambalažnom otpadu

Sistem Zelene tačke u BiH

20 04.16.

Za Dan planete Zemlje Ekopak i Bosansko narodno pozorište Zenica organizuju edukativno-zabavni program za djecu

22.April, Međunarodni dan planete Zemlje, obilježava se od 1970.godine širom svijeta i za cilj ima proširiti ekološki pokret u svijetu, koji će voditi izgradnji zdravog održivog okoliša, zaštiti okoliš od negativnih pojava i sačuvati planetu Zemlju za buduće generacije.

Ekopak, od svog osnivanja, već četvrtu godinu zaredom obilježava ovaj značajan datum organizacijom različitih edukativnih, zabavnih i kulturnih događaja. 

 

Povodom 22. Aprila 2016, od  11 do 14h u velikoj sali Bosanskog narodnog pozorišta u Zenici će biti upriličen edukativno-zabavni program za djecu osnovnoškolskog uzrasta. Programom je predviđeno održavanje eko kviza s nagradnim igrama, ples s balonima, igra pravilnog razvrstavanja otpada u kante, edukativna predstava „Reciklaža nije gnjavaža“, fotografisanje, kreativne radionice te čitav niz bogatih sadržaja s ciljem povećanja svijesti najmlađih o značenju i značaju reciklaže ambalažnog otpada i zaštite okoliša.

Arhiva