Naša odgovornost prema okolišu iskazuje se i kroz brigu o ambalaži proizvoda koje svakodnevno kupujemo. Zato je važno da prije kupovine provjerimo da li je proizvod označen znakom "Zelena tačka".

Ekopak jedini u Bosni i Hercegovini ima pravo dodjeljivanja međunarodno zaštićenog znaka “Zelena tačka” kompanijama koje se odgovorno ponašaju prema svom ambalažnom otpadu

Sistem Zelene tačke u BiH

06 05.17.

Mladi Taekwondo sportisti i Zekopak recikliraju ambalažni otpad

Sarajevo, 06.05.2017. - ITF Taekwon-do savez Kantona Sarajevo je organizovao 7. Međunarodni taekwondo turnir "Sarajevo Cup 2017", na kojem je učestvovalo 240 takmičara iz različitih kategorija. Mladi sportisti su u pauzama takmičenja konzumirali osvježavajuće napitke, a maskota Zekopak ih je educirala i animirala kako na pravilan način odložiti ambalažni otpad u kante koje su postavljene. 

Ekopak već drugu godinu zaredom educira mlade sportiste na ovom turniru o značaju odvojenog odlaganja ambalažnog otpada. Sportisti su svojim primjerom poslali važnu poruku društvu koje treba da razvija zdrave životne navike s ciljem zaštite okoliša. Po završetku turnira koji je protekao u sportskom duhu, Ekopak se pobrinuo da sav ambalažni otpad koji su posjetioci i učesnici odložili bude transportovan na proces dalje obrade i reciklaže.

IMG_0614.JPG
IMG_0623.JPG
IMG_0645.JPG
IMG_0644.JPG
IMG_0617.JPG
IMG_0612.JPG

Arhiva