Naša odgovornost prema okolišu iskazuje se i kroz brigu o ambalaži proizvoda koje svakodnevno kupujemo. Zato je važno da prije kupovine provjerimo da li je proizvod označen znakom "Zelena tačka".

Ekopak jedini u Bosni i Hercegovini ima pravo dodjeljivanja međunarodno zaštićenog znaka “Zelena tačka” kompanijama koje se odgovorno ponašaju prema svom ambalažnom otpadu

Sistem Zelene tačke u BiH

17 09.21.

Tvornici cementa Kakanj uručen certifikat Zelena tačka 2020.

Sa posebnim zadovoljstvom smo kompaniji Tvornica cementa Kakanj dodijelili certifikat Zelene tačke za 2020. godinu. 

Certifikat je primio Almir Bajtarević, menadžer za kontrolu kvaliteta i zaštitu okoline koji je naveo kako je ovo veoma značajno priznanje Tvornici cementa Kakanj za njenu društvenu odgovornost, a posebno borbu za zaštitu okoliša.
Tvornica cementa Kakanj u svom radu jako posvećena reciklaži, počevši od ponovnog korištenja otpadne vode i čestica pijeska i šljunka, pa sve do reciklaže ambalaže.
Sve veći broj kompanija prepoznaje značaj obilježavanja ambalaže svojih proizvoda međunarodno zaštićenim znakom Zelena tačka. 
Ekopak kao ekskluzivni davatelj prava na korištenje međunarodno zaštićenog znaka Zelena tačka u BiH, dodijelio je certifikate Zelena tačka za 2020. godinu kompanijama koje su potvrdile svoje opredjeljenje u razvoju sistema reciklaže i općenito u zaštiti okoliša u BIH.

Arhiva