Naša odgovornost prema okolišu iskazuje se i kroz brigu o ambalaži proizvoda koje svakodnevno kupujemo. Zato je važno da prije kupovine provjerimo da li je proizvod označen znakom "Zelena tačka".

Ekopak jedini u Bosni i Hercegovini ima pravo dodjeljivanja međunarodno zaštićenog znaka “Zelena tačka” kompanijama koje se odgovorno ponašaju prema svom ambalažnom otpadu

Sistem Zelene tačke u BiH

23 04.18.

Obilježen Dan planete Zemlje

Mostar, 22.04.2018. - Dan planete Zemlje obilježava se svake godine 22. aprila, a označava godišnjicu rađanja modernog eko pokreta. Obilježavanje je uvedeno 1970. godine, nakon što su organizirani prvi masovni prosvjedi zbog porasta globalnog zagađenja. Cilj obilježavanja je podizanje svijesti stanovništva o značaju zaštite okoliša i stvaranja održivog ekosistema za buduće generacije, a naglasak je stavljen na edukaciju najmlađih.

Ekopak je danas u Mostaru sa svojim partnerima Dugom Biograci i Mepas Mallom organizovao interaktivnu radionicu za najmlađe stanovnike ovog grada. Uz igru i zabavu Zekopak i Pčelica Maja su učili djecu kako se sortira i reciklira otpad. Organizovana su prigodna mini takmičenja, a djeca su nagrađena majicama.

1.jpg
2.jpg
3.jpg
4.jpg
5.jpg
6.jpg
7.jpg
9.jpg
10.jpg
8.jpg

Arhiva