Naša odgovornost prema okolišu iskazuje se i kroz brigu o ambalaži proizvoda koje svakodnevno kupujemo. Zato je važno da prije kupovine provjerimo da li je proizvod označen znakom "Zelena tačka".

Ekopak jedini u Bosni i Hercegovini ima pravo dodjeljivanja međunarodno zaštićenog znaka “Zelena tačka” kompanijama koje se odgovorno ponašaju prema svom ambalažnom otpadu

Sistem Zelene tačke u BiH

29 09.23.

Ekopak dodijelio priznanja korisnicima "Zelene tačke" za 2022. godinu

Ekopak kao ekskluzivni davatelj prava na korištenje međunarodno zaštićenog znaka "Zelena tačka" u Bosni i Hercegovini, dodijelio je priznanja društveno odgovornim kompanijama koje finansijski doprinose uspostavi i razvoju efikasnog, transparentnog i održivog sistema prikupljanja i reciklaže ambalažnog otpada.

Na svečanoj ceremoniji koja je održana u predivnom ambijentu hotela Austria&Bosnia na Ilidži, kompanijama su dodijeljeni certifikati i statue za izvanredan doprinos unapređenju sistema reciklaže.¸Nakon dodjele priznanja, prisutni predstavnici kompanija su mali priliku da tokom kratkog druženja razmijene svoja iskustva.

Ovaj događaj istakao je važnost inicijativa koje doprinose sistemskom zbrinjavanju ambalažnog otpada kao značajnom segmentu u očuvanju okoliša u Bosni i Hercegovini.

IMG_9548.jpeg
Screenshot 2023-09-29 at 15.11.31.png

Arhiva