Naša odgovornost prema okolišu iskazuje se i kroz brigu o ambalaži proizvoda koje svakodnevno kupujemo. Zato je važno da prije kupovine provjerimo da li je proizvod označen znakom "Zelena tačka".

Ekopak jedini u Bosni i Hercegovini ima pravo dodjeljivanja međunarodno zaštićenog znaka “Zelena tačka” kompanijama koje se odgovorno ponašaju prema svom ambalažnom otpadu

Sistem Zelene tačke u BiH

31 10.23.

Certifikat Zelena tačka za „G3 Spirits“ i „Bili Brig“

Predstavnici Ekopaka nedavno su posjetili kompanije „G3 Spirits“ d.o.o iz Širokog Brijega i „Bili Brig“ d.o.o iz Gruda, kako bi im uručili prestižni certifikat Zelena tačka.

Ekopak je ekskluzivni davatelj prava na korištenje međunarodno zaštićenog znaka Zelena tačka u Bosni i Hercegovini, a certifikat Zelena tačka predstavlja prestižno priznanje za firme koje finansijski učestvuju u razvoju sistema reciklaže ambalažnog otpada u Bosni i Hercegovini.

 Certifikat Zelena tačka, kao međunarodno zaštićeni znak, simbolizira odgovorno upravljanje ambalažnim otpadom i potiče firme da smanje karbonski otisak svojih proizvoda.

Nadamo se da će se njihov primjer potaći i druge kompanije u da se pridruže razviju sistema reciklaže ambalažnog otpada u našoj zemlji. 

Arhiva