Naša odgovornost prema okolišu iskazuje se i kroz brigu o ambalaži proizvoda koje svakodnevno kupujemo. Zato je važno da prije kupovine provjerimo da li je proizvod označen znakom "Zelena tačka".

Ekopak jedini u Bosni i Hercegovini ima pravo dodjeljivanja međunarodno zaštićenog znaka “Zelena tačka” kompanijama koje se odgovorno ponašaju prema svom ambalažnom otpadu

Sistem Zelene tačke u BiH

08 11.23.

Certifikat Zelena tačka za Nestle Adriatic BH i Avon Cosmetics BH

Predstavnici kompanije Ekopak nedavno su posjetili kompanije Nestle Adriatic BH d.o.o i Avon Cosmetics BH d.o.o, kako bi im dodijelili certifikat "Zelena tačka." Ekopak ima ekskluzivna ovlaštenja za korištenje ovog međunarodno priznatog simbola u Bosni i Hercegovini. Certifikat "Zelena tačka" predstavlja značajno priznanje za kompanije koje aktivno podržavaju razvoj sistema recikliranja ambalažnog otpada u ovoj zemlji.

Ovaj međunarodno prepoznatljivi simbol simbolizira odgovorno upravljanje ambalažnim otpadom i motivira kompanije da smanje okolišni otisak svojih proizvoda. Vjerujemo da će njihov predan rad biti izvor inspiracije za druge kompanije da se pridruže inicijativi i podrže razvoj sistema za recikliranje ambalažnog otpada u Bosni i Hercegovini.

Arhiva