Naša odgovornost prema okolišu iskazuje se i kroz brigu o ambalaži proizvoda koje svakodnevno kupujemo. Zato je važno da prije kupovine provjerimo da li je proizvod označen znakom "Zelena tačka".

Ekopak jedini u Bosni i Hercegovini ima pravo dodjeljivanja međunarodno zaštićenog znaka “Zelena tačka” kompanijama koje se odgovorno ponašaju prema svom ambalažnom otpadu

Sistem Zelene tačke u BiH

11 12.23.

Ekopak dodijelio certifikat Zelene tačka kompanijama Podravka i Orbico

Ekopak, ekskluzivni davatelj prava međunarodno zaštićenog znaka Zelena tačka u Bosni i Hercegovini, dodijelio je prestižni certifikat Zelene tačke za 2022. godinu kompanijama Podravka d.o.o. i Orbico d.o.o. Ova značajna priznanja dodijeljena su kao potvrda angažmana ovih kompanija u razvoju sistema reciklaže i zaštiti okoliša u BiH.

Ekopak je prepoznao napore i posvećenost obje kompanije prema razvoju reciklaže ambalažnog otpada u našoj zemlji kao i održivosti i zaštiti okoliša.

Razvoj sistema reciklaže ambalažnog otpada u našoj zemlji i očuvanje okoliša zahtijeva angažman svih, a dodjela certifikata Zelene tačke ovim kompanijama predstavlja važan korak prema ostvarenju tog cilja.

Zelena tacka 1.png
Zelena tacka 2.png

Arhiva