Naša odgovornost prema okolišu iskazuje se i kroz brigu o ambalaži proizvoda koje svakodnevno kupujemo. Zato je važno da prije kupovine provjerimo da li je proizvod označen znakom "Zelena tačka".

Ekopak jedini u Bosni i Hercegovini ima pravo dodjeljivanja međunarodno zaštićenog znaka “Zelena tačka” kompanijama koje se odgovorno ponašaju prema svom ambalažnom otpadu

Sistem Zelene tačke u BiH

30 01.24.

Certifikat Zelena tačka za Mlijekoprodukt

Ekopak je kompaniji Mlijekoprodukt iz Bosne i Hercegovine dodijelio certifikat Zelena tačka za 2022. godinu,  koja je potvrdila svoje opredjeljenje u razvoju sistema reciklaže i općenito u zaštiti okoliša u BIH.

Ekopak je ekskluzivni davatelj prava na korištenje međunarodno zaštićenog znaka Zelena tačka  na tržištu Bosne i Hercegovine komunicira da proizvođač koji ambalažu svojih proizvoda označava Zelenom tačkom da finansijski učestvuje u razvoju sistema reciklaže u našoj zemlji.

 

Certifikat Zelena tačka pomaže Mlijekoproduktu da se istakne kao odgovorna i održiva kompanija u očima potrošača, što je sve važnije u današnjem svijetu gdje se sve više cijene održivi proizvodi.

Njihov primjer treba da inspiriše druge kompanije u BiH da poduzmu slične korake za reciklažu ambalažnog otpada. 

Arhiva