Naša odgovornost prema okolišu iskazuje se i kroz brigu o ambalaži proizvoda koje svakodnevno kupujemo. Zato je važno da prije kupovine provjerimo da li je proizvod označen znakom "Zelena tačka".

Ekopak jedini u Bosni i Hercegovini ima pravo dodjeljivanja međunarodno zaštićenog znaka “Zelena tačka” kompanijama koje se odgovorno ponašaju prema svom ambalažnom otpadu

Sistem Zelene tačke u BiH

06 02.24.

Coca-Cola HBC BH dobila certifikat Zelena tačka

Ekopak je kompaniji Coca-Cola HBC BH dodijelio certifikat Zelena tačka za 2022. godinu,  koja je i na ovaj način potvrdila svoje opredjeljenje u razvoju sistema reciklaže i općenito u zaštiti okoliša u BiH.

 

 

Kao ekskluzivni nosilac prava na korištenje međunarodno zaštićenog znaka "Zelena tačka" na tržištu Bosne i Hercegovine, Ekopak ističe da kompanije koje označavaju svoju ambalažu ovim simbolom aktivno podržavaju razvoja sistema reciklaže u našoj zemlji. Ovaj napor ne samo da promoviše odgovornost proizvođača, već poziva i potrošače da pri kupovini proizvoda biraju one čija je ambalaža označena Zelenom tačkom, jer na taj način i sami doprinose razvoju sistema reciklaže u našoj zemlji.

Ovim certifikatom Coca-Cola HBC BH se još jednom pokazala kao odgovorna kompanija u očima potrošača, što je od izuzetne važnosti u današnjem svijetu gdje se sve više vrednuju održivi proizvodi.

Želimo da primjer Coca-Cole HBC BH inspiriše i druge kompanije u Bosni i Hercegovini da poduzmu slične korake u promociji sistema reciklaže ambalažnog otpada i cirkularne ekonomije.

Arhiva